Hvis man improviserer

Det er tit nemmest hvis kameraet står ‘fast’, og her kan man godt bare finde på. F.x. sætte det på en stabel bøger på en taburat.. og bøgerne kan godt lægges sådan at kameraet står i en lille skrå vinkel (bare ikke for står, så det glider ned).
Kun fantasien sætter grænser, og jeg har brugt løsninger af hvad jeg nu havde ved hånden.

En af mine bedre baggrunde i den billige ende har været et stykke hvid velour – den reflektere ikke lyset og fungerede på både lyse og mørke dyr.

Og så de der berømte dagslyspærer… i 100 Watt eller noget. Måske har man et par små grimme skrivebordslamper de lige kan sættes i, ellers kan sådan et par lamper ikke koste alverden.. der er jo altid Ikea-helvedet.

Hvis man gerne vil købe ind

En trefod til kameraet er fantastisk. De findes både til mobiltelefoner og til ‘rigtige’ kameraer. Man skal lige huske på, at trefoden skal være beregnet til vægten af ens kamera – for har man et tungt kamera (f.ex. spejlrefleks) og bruger en trefode beregnet til lettere kameraer, så går det altså galt.
I gamle dage var de her solide trefod’er ret dyre, men de kan nu fås til helt fornuftige priser, hvor de fleste kan være med.
Min nuværende trefod er fra Lidl og kostede under 300kr. Den vejer ingenting, har vaterpass og er bare generelt nem at benytte.

Til baggrund kan man ofte få et transportabelt ministudie til en fornuftig penge… Netto har sågar solgt dem til vist omkring 150kr. Her får man noget der til dagligt er foldet sammen, og som hurtigt kan foldes ud til brug. De fåes ofte med forskellige baggrundsstoffer… hvid, sort og måske ekstra farvede.Det kan klart anbefales at investere i en model der har indbygget LED-lys. Jeg har haft en model uden lys, og det var temmelig svært at få det til at fungere med lyskilder.

Ruller man det helt store skrud ud, kan der købes deciderede fotoborde, nogen hvor pakken inkluderer rigtige fotolamper. De fleste fotoborde kan klappes sammen, og så kan man stille stativ og baggrundsdims op af væggen. Lampernes stativer fylder ikke så meget, men det gør lamperne.
Det er en dejlig luksus at have sådan et sæt – men det er til en noget anden pris. Fotobordene fåes fra 300kr og op, og dertil kommer lamperne – minimum 2 stk. Det billigste p.t. er vist 800kr og op for en samlet pakke.

Luk menu