Men hvad så når lyset bare er FOR dårligt, og man måske har et kamera som ikke kan kompensere for det?
Den dyre løsning er så at investere i en masse foto-udstyr, blitzlamper osv. Ok, det ville jo være fedt – men lad os se det i øjnene.. de færreste af os har lige pengene til den slags. Nu skal vi have løst problemet for mindst mulige penge – og kan vi det? Det kan vi altså godt. Det bliver nok så ikke lige topproffessionalt resultat, men det bliver under alle omstændigheder nogen helt hæderlige billeder, som vi godt kan være bekendte.
Vi vil stadig gerne simulere dagslys.. det vil vi fordi det fine hvide lys er så dejligt skarpt og afslørende.. lamper af diverse arter kan ikke rigtigt komme tæt nok på. Den snævre løsning er så to lamper med ens pærer i – og bliver billederne så forskudt i farven, altså f.ex. gule i det, så må man være indstillet på at der skal redigeres noget mere i dem. Men så længe farven ikke er helt vildt forkert, og billederne stadig er skarpe og godt belyst – så kan det godt gå.

Men det kan godt betale sig at gå ned og købe 2 dagslyspærer i en høj Watt. Til en billig penge, så er de det som kommer tættest på det rigtige dagslys. Vi vælger 2 fordi at baree tage 1 og stille på vinduets plads, det bliver ganske enkelt ikke godt nok. Det kan så nok godt blive lidt tricky at selv få stillet sig uden at skygge for dyret, samtidigt med at man skal få det til at sidde stille.
Her ses en improviseret opstilling med lamper – her kan der så leges med vinklerne af lamperne, for at få det bedst mulige resultet. Og der er heller intet til hinder for at man stadig har et godt lys ind fra ryggen, hvis nu der er godt lys – her kan dagslyspærerne så eliminere skyggerne på og bag dyret.

Luk menu